Her på musikkenshus.no vil du finne alt om norsk musikk. Flere og flere har de siste årene fått øynene opp for norsk musikk, noe som virkelig var på tide. Her i landet er det nemlig mange spennende musikere som daglig jobber hardt for å kunne tilby deg det aller beste innen musikk, i alle sjangre. Tar du en titt på norsk musikkhistorie vil du også finne mange godbiter.

Musikk har i all tid vært svært viktig for oss mennesker. Musikkmoten har endret seg opp gjennom tidene, men de samme kvalitetene er fortsatt å finne. Vi tar en titt på norsk musikk gjennom tidene, og gir de beste tipsene for å oppdage nye artister, både moderne og eldre musikk. Live-musikk gir ofte en helt spesiell følelse, og kan ikke sammenlignes med musikk på Spotify, radio eller andre medier.

Klassisk musikk og kormusikk

En stor del av norsk musikk opp gjennom tidene har vært klassisk musikk og kormusikk. Disse to sjangrene engasjerer mange, selv om det ofte ikke er disse det snakkes høyest om i media. Her på musikkenshus.no får derimot disse sin fortjente plass i rampelyset. Vi ser nærmere på landets beste symfoniorkestre, hvordan de arbeider med musikken og ikke minst når de har konserter slik at du kan oppleve magien.

Innen sjangeren kormusikk er det mye som rører seg. Det spesielle med kor i Norge er at du finner de på alle nivåer, enten du har lyst til å ta din egen sang ut av dusjen og bli med i et kor, eller om du vil dra på konserter og nyte flotte komposisjoner. Under kor-NM og andre konkurranser og konserter følger vi nøye med og oppdaterer deg på de flotte høydepunktene underveis.

Popmusikk de senere årene

De siste årene har det norske musikkmiljøet virkelig satt seg selv på kartet. Flere gode artister innen pop, elektronika og andre populære sjangre har kommet opp og fram, ikke bare i Norge, men også internasjonalt. Dette har bidratt til en sterkere musikkultur, som igjen bidrar til at enda flere gode artister finner veien opp og fram. Med andre ord, musikk-Norge er inne i en god periode for tiden!

På musikkenshus.no vil du finne spennende og alltid oppdaterte nyheter om hva som rører seg innen musikkverdenen i Norge, hvilke nye artister som er på vei opp og som du burde holde ørene åpne for, og ikke minst hvor og når du kan få oppleve konsertene deres. Festivaler er også en stor del av musikk-Norge sommerstid, og dette er gode arenaer for musikkblomstring, i herlig kombinasjon med god sommerstemning.

Norsk musikkhistorie

For å kunne nyte all den norske musikken må vi også se bakover i tid. Vi finner flere norske storheter innen klassisk musikk, som ikke bare har fått stor oppmerksomhet her i landet, men også internasjonalt. På Musikkens hus finner du spennende informasjon om norsk musikkhistorie, inkludert de viktige komponistene, artistene og personlighetene, slik at du kan oppdage eller gjenoppdage skattene og få en dypere forståelse for musikken.

En viktig del av norsk musikkhistorie er også å forstå de mange variantene og sjangrene som har oppstått opp gjennom årene. Nye historiske verker oppdages og gjenopplives til vår store glede nå i dag. Du kan ofte bli overrasket over musikken de lagde for noen hundre år siden, og hvor godt den fortsatt fungerer i dag. Få alt av informasjon her på musikkenshus.no – og kanskje du får noen overraskelser?

Folkemusikk

En sterk norsk musikktradisjon er folkemusikken. Den har vært aktuell siden tidenes morgen, og har vært en viktig del av folks liv. Fortsatt praktiseres folkemusikken landet over, av ulike musikere, orkestre, kor og band. Du kan finne alt fra tradisjonell folkemusikk, til moderne tolkninger for eksempel i retning rock. Slik kan du nyte folkemusikken og de norske musikktradisjonene på mange måter – også i 2019, og garantert finne noe for din smak.

Musikknyheter

Musikken står aldri stille, og det er stadig utvikling. Vi følger med og formidler til deg alt det spennende som skjer der ute. Alt fra nye tendenser og nye artister, til store festivaler og konserter eller prisutdelinger, vil du finne mer om her på musikkenshus.no. Den beste måten å holde seg oppdatert på hva som rører seg, er rett og slett å følge med her. Da vil du alltid vite hva som skjer akkurat nå!