Du har nok hørt om Kygo allerede. Han er nemlig blant de mest kjente navnene innad i Norge for tiden, og også en velkjent stjerne i det store utland. Han er musiker, spesialisert innen EDM-musikk, og sangene han slipper tar verden med storm igjen og igjen. Han spiller jevnlig konserter over hele verden, og han har også vært hovedattraksjon på flere verdenskjente festivaler. Dette har gitt han en enda større fanskare over hele verden, og han har fått samarbeide med andre store internasjonale artister. Men hvordan ble egentlig Kygo så kjent, og hvilke sanger har han laget opp gjennom årene? Vi skal se på dette med mer i vår artikkel, men først skal vi gi deg litt generell informasjonen om Kygo, eller Kyrre Gørvell-Dahl som han egentlig heter.

  • Kygo, eller Kyrre, ble født i 1991
  • Han er fra Fana i Bergen
  • Han står bak sanger som Firestone og Stole the Show

Kygos karriere

Kygo, eller Kyrre, ble født den 11. september 1991, og han var interessert i musikk fra ung alder. Han spilte piano fra han var seks år, men ville helst produsere musikk selv. Dette begynte han med allerede i 15–16-årsalderen, og da visste ingen hvor bra han kom til å gjøre det og hvilken karriere han hadde foran seg – ikke han selv engang. Til tross for sin unge alder, viste det seg nemlig at Kygo hadde et helt spesielt talent, og dette åpenbarte seg raskt i sangene han produserte. Det var innenfor elektronisk musikk, EDM, han plasserte seg og musikken sin, og spesielt innenfor house-kategorien tropisk house. Det var også innenfor denne sjangeren at han fikk sitt gjennombrudd som både internasjonal artist og verdensstjerne.

Kygo har de senere årene produsert flere kjente sangtitler, hvor de mest kjente er titlene Firestone, Stay, Fragile og Stole the Show. I tillegg til å produsere egne låter har han et unikt talent når det kommer til å lage såkalte remixer, og både Coldplay, Marvin Gaye, A-ha og Ed Sheeran er artister han har laget remixer for. Han har også samarbeidet med den verdenskjente artisten Selena Gomez om låten med navn It Ain’t Me, og dette ble selvfølgelig også en stor suksess. De senere årene har han vært et ettertraktet navn, og han har deltatt på flere store konserter og festivaler over hele verden, blant annet på Tomorrrowland, en av de mest kjente EDM-festivalene i verden, og på Ultra Music Festival.

Ekstremt populær

Kygo har fans fra hele verden, og vet å sette pris på dem. Han reiser verden rundt på turné så fans får oppleve ham og musikken hans live, og konsertene han arrangerer blir som regel alltid utsolgt. Men det er ikke bare live han er et kjent fenomen, han er også et velkjent fenomen på såkalte musikkstrømmetjenester, for eksempel på Spotify. I desember 2015 satt han faktisk ny rekord på Spotify, som den artisten som først nådde 1 milliard avspillinger. Det sier litt om populariteten og musikken hans. Kygo har enn så lenge gitt ut to album – Cloud Nine i 2016 og Kids in Love i 2017 – og vi venter i spenning på hans neste lansering. Det kan ikke bli annet enn suksess.

På grunn av den ekstreme suksessen Kygo har hatt og all musikken han har gitt oss, har han selvfølgelig fått mye anerkjennelse, heder og ære. I Norge har han flere ganger blitt nominert til spellemannspriser. I 2015 vant han tittelen som årets spellemann, og han vant også prisen for årets låt, med låta Stole the Show. I 2016 var han nominert innen flere grener, og i 2017 var han nominert til prisen for årets låt, der han stilte med låten It Ain’t Me, som han slapp ut med artisten Selena Gomez. Kygo har til tross for sin unge alder hatt en helt enorm karriere, og har over natten blitt et velkjent navn over hele verden. Det setter nok vi nordmenn stor pris på.

Oppsummering

Norge er et lite land på verdensbasis, og det er ikke hver dag at nordmenn gjør seg sett i resten av verden. Derfor er det ekstra kult når det skjer, og Kygo har virkelig klart det. Han har gitt Norge en plass på verdenskartet, og det vil vi være evig takknemlige for. Uansett hvor du befinner deg i verden, vil nemlig Kygo være et velkjent navn på de fleste sine lepper. Sangene hans spilles i butikker, på barer og i gatene, og han er i dag blant verdens største artister innenfor sjangeren EDM. Ingenting tyder på at karrieren hans kommer til å bremse ned de neste årene, og vi venter i spenning på hans fremtidige utgivelser – det kan nemlig ikke bli noe annet enn suksess.